Over ons

Wie zijn we..?

Het ontmoetingshuis Moderne Devotie wil een gemeenschap zijn die een open en inspirerend huis biedt voor jong en oud. Wij willen vanuit het gedachtegoed van de Moderne Devotie en Thomas a Kempis het geloof met elkaar delen. Dat doen we in zekere zin in navolging van de broeders en zusters van het ‘gemene’ (d.w.z. gemeenschappelijke) leven. We willen mensen een ontmoetingsplek bieden voor jong en oud al dan niet gelovig of kerkelijk betrokken en mensen voeden, inspireren door geestelijke en spirituele geloofsvragen met elkaar delen.

Voor wie zijn we..?

In geheel Nederland is de de belangstelling voor Moderne Devotie in opkomst. Deze beweging manifesteert zich op landelijk niveau en heeft een breed netwerk en voorziet in een duidelijke behoefte aan mensen die op zoek zijn naar spiritualiteit en geloof. Met het creëren van een pioniersplek in Zwolle bouwen wij aan een geheel nieuwe gemeenschapsvorm binnen het bestaande netwerk van de Moderne Devotie. Geestelijke vorming, begeleiding en kennisoverdracht staan centraal.

Ons logo uitgelegd...

Wat zien we op het logo?

Onderaan: blauw water. Het water staat voor de IJsselspiritualiteit. De Moderne Devotie ontstond eind 14e eeuw na Christus in steden langs de IJssel zoals Deventer en Zwolle.
In het midden: een rode cirkel. Deze cirkel symboliseert de kringontmoetingen waar het vuur van de Geest branden mag. Tweewekelijks komen we in het Ontmoetingshuis bijeen. Daar aan tafel eten we, delen we de verhalen om vervolgens te luisteren en te “kauwen”op enkele mystieke spreuken van moderne devoten als Thomas a Kempis.
Bovenaan: het gele huis. Het huis verwijst naar het huis van Licht zoals een kerk als lichaam van Christus ten diepste toch bedoeld wil zijn. Een plek om te schuilen en om lichtpunten van Hogerhand te zien en te delen met elkaar.

 

logoray

Onze locatie

Oosterkerk

kerk

Adresgegevens

Adres: Oosterkerk
Bagijnesingel 17A
8021 AC Zwolle

Mailcontact:
Contactformulier

Rek.nr.:
O.M.D.- NL71INGB0007852541

Show Buttons
Hide Buttons