Ontmoetingshuis over de zwakte van de mens

Zwolle, 25 september 2020

Op dinsdag 6 oktober gaat het Ontmoetingshuis Moderne Devotie over de zwakte van de mens. In deze Coronacrisis blijken wij als mensen allemaal kwetsbaar te zijn. Iedereen gaat daar weer op zijn eigen manier mee om.

“Ik doe niet meer mee”, teken van kracht of van zwakte?

Kun jij als mens door kwetsbaar en zwak te durven zijn in je kracht komen te staan ? In de dierenwereld worden de zwakke dieren eerst gepakt. Onder mensen is dat niet veel anders, wanneer we kijken naar de pest en treiter cultuur. Op deze Ontmoetingshuisavond kijken we naar teksten van Thomas a Kempis, maar ook naar de krant van vandaag. Wat zeggen zij, wat laten ze zien, over de zwakte van de mens. Hoe kijken wij zelf in ons leven tegen zwakte aan.

Gespreksleider op deze avond is Mink de Vries, hij verzorgt ook een inleiding over ervaringen met kwetsbaarheid en zwakte.

De avond vindt plaats in de Oosterkerk aan de Bagijnesingel. Het begint om 19.30 uur en duurt ongeveer tot 21.30 uur. Er wordt een bijdrage gevraagd van 5 euro voor de onkosten. Opgave is wel nodig en kan via : www.ontmoetingshuismodernedevotie.nl

Meer info bij: Hans Tissink / 06-44480023 of Mink de Vries / 06-28987955

Show Buttons
Hide Buttons